Amazon Marka Tescili

Amazon marka tescili

E-ticaret hız kesmeden pazardaki payını arttırmaya devam ediyor. Fikri mülkiyet koruması, ulusal ve uluslarası alanda her geçen gün, aynı oranda önemini arttırıyor. E-ticaret devi Amazon, kayıt ve uygunluk şartı olarak, menşe ve ihracat yapılacak ülkelerde marka tescili ile Amazon Brand Registry avantaj ve özellik paketine erişebiliyor! Peki, Amazon’da ticaret yapabilmek için markamızın tescilli olması gerekli mi? Aranan şartlar neler? Bu yazımızda Amazon Marka Tescilini inceleyeceğiz.

Amazon Marka Kaydı Programı

Amazon Marka Kaydı (Brand Registry) programı, marka hakkı başlıca olmak üzere, fikri haklarınızın kaydını yaparak e-ticaretinizi korumanızı mümkün kılıyor. Marka, patent, tasarım gibi haklarınıza ilişkin belgeleri kaydederek kârlılığınızı arttırabilirsiniz!

Kabul Edilen Markalar

Amazon marka kaydı programı uyarınca iki tip marka tipini kabul etmektedir;

-Metin Tabanlı Markalar,

-Kelime, harf ve sayı içeren görsel tabanlı markalar.

Söz konusu kabul koşulları Amazon tarafından belirlenmektedir. Bununla birlikte markanızı tescil etmeden yalnızca başvuru belgesi ile de Amazon Brand Registry avantajlarından faydalanmanız mümkün!

Amazon’un Marka Kaydı Kabul Ettiği Ofisler

Amazon bu aşamada Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Kanada, Meksika, Avustralya, Hindistan, Japonya, Fransa, Almanya, İtalya, Türkiye, Singapur, İspanya, Benelüks, Suudi Arabistan, Birleşik Krallık, Mısır, İsveç, Polonya, Avrupa Birliği ve Birleşik Arap Emirlikleri devlet ticari marka ofislerine yapılan başvuruları ve marka tescillerini kabul ettiğini bildirmiş durumdadır.

Ülkemizden yapılan marka başvuruları ve tescillerinin kabul edilmesi bir avantaj olarak görülebilir. Ancak unutmamak gerekir ki etkili bir koruma için markanızı e-ihracat yapacağınız ülkelerde de tescillemeniz gerekmektedir. Bu başvuruyu yapmadan WIPO, EUIPO nezdinde ön araştırma yapmakta fayda vardır.

Uluslararası Marka Tescili

Amazon üzerinden e-ihracat yaparken kapsamlı bir korumaya sahip olmanın anahtarı uluslararası marka tescilidir. Markanızı menşe bir ülkede tescilledikten sonra uluslararası marka başvurusu yaparak kapsamlı bir koruma elde edebilirsiniz. E-ticarette markayı kullanan değil tescilleyen korunur.

Uluslararası marka tescilinde teşvik ve destekler hakkında bilgi almak için Ticaret Bakanlığı Kolay Destek adresini inceleyin!

Amazon Brand Registry Avantajları

Amazon Brand Registry kapsamında tescilli bir markanız olduğunda ihlalleri doğrudan Amazon üzerinden bildirme imkanına sahip olursunuz. Amazon Project Zero kapsamında sahteciliği sıfıra indirmeyi amaçladığını ve bu amaçla tüm önlemleri alacağını belirtmektedir. Bununla birlikte A+ içerik, sponsorlu markalar gibi diğer avantajlardan da faydalanmanız mümkündür.

Detaylar için Amazon web sitesini ziyaret edebilir, markanızı Türkiye ve menşe ülkelerde tescil etmek istiyorsanız hizmetlerimizi inceleyebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz!